5 Don'ts en Do's voor je haar

23 april 2021

Wat kan je beter niet of juist wel doen met je haar?

5 Don’ts!

- Gebruik nooit natuurlijke Henna in je haar. Dit is een andere chemische reactie. Met professionele (of amateur) product krijg je deze niet uit de haren. Dit is niet te kleuren, lichter maken noem maar op. Het moet uitgroeien, andere optie heb je niet. Dus lang verhaal kort. Gebruik het niet!

- Gebruik geen blondspray. Ondanks dat het lijkt dat dit geen kleuring is. Alles wat je haar lichter of donkerder maakt, is een kleuring en dus een chemisch proces. Dit kan dus door verkeerd gebruik leiden tot schade aan je haar. Vraag advies aan je kapper, zij adviseren jou het juiste product.

- Je haar nat stijlen. Droog altijd eerst je haar, echt droog. Niet klam, vochtig echt droog. Je haarschubben staan met nat haar open, door er met de stijltang overheen te gaan, verbrand je letterlijk de binnenkant van je haren. Er zal ook direct rook vanaf komen, hierdoor zie je dus dat het niet goed is voor je haar.

- Je haar afdrogen met de handdoek door heel hard de haren over elkaar te wrijven. Dit voelt lekker, en krijg je de haren snel mee droog. Maar omdat de haarschubben open staan, haken deze allemaal aan elkaar en maken ze veel klitten en trek je het haar kapot.

- Je haar uitkammen in een haal van boven tot onder. Je trekt zo echt je haar kapot. Begin onder in de lengtes met uitkammen, ga dan steeds een paar cm omhoog. Kam het eerst helemaal uit en ga dan weer omhoog. Zo net zo lang tot je alles hebt uitgekamd.

5 Do’s


- Ga naar de kapper voor kleuradvies en het kleuren van je haar. Zij hebben hier een opleiding van een aantal jaren voor gevolgd. Weten precies hoe het haar is opgebouwd en welke kleur wat doet op welk haar. Ook weten zij welke kleur bij jou huidtype past. Door te onderzoeken wat jou haarroutines zijn, weten zij ook of een kleur voor jou goed bij te houden is. Zij zullen naar je wensen, haarroutines luisteren en hier een passend advies op geven.

- Gebruik professionele producten, deze zijn gemaakt voor jou door kappers. Niet om jou op kosten te jagen of om te verkopen. Kappers willen juist dat jij mooi en gezond haar hebt, wat goed blijft zitten, makkelijk te onderhouden is en waar de glans van af spat. In de opleiding hebben zij geleerd wat welke bestanddelen van producten doen. Dit is voor elk haar kleur-type-lengte-dikte verschillend. Maar voor elk is een product die er precies goed voor is. De aanschaf is iets duurder, in de lange termijn veel goedkoper. Je hebt veel minder product nodig en doet er dus langer mee. Hier heb ik een blog over geschreven.

- Gebruik in lang haar een Tangle Teezer. Wij zijn echt verzot op deze borstel. Dit heeft een speciale techniek in de borstel haren. Dit zorgt ervoor dat de haren makkelijk ontwarren, in nat en droog haar te gebruiken, zorgt dat het haar niet afbreekt en zacht is voor je huid.

- Gebruik elke week een masker in je haar. Je haar heeft liefde nodig. Zeker als het haar wat langer is. Elke maand groeit je haar zo’n cm. Dit betekent dat als je haar 10cm lang is, dit bijna een jaar aan water, hitte van de föhn, vakanties, zon, zee strand heeft meegemaakt. Dit heeft dus wat extra aandacht nodig. Als je het zelf thuis bijhoud met elke week een masker, zul je zien dat het meer gaat glanzen, makkelijker door kambaar is, veerkrachtiger is. Dat wil toch iedereen!

Ga regelmatig naar de kapper. Gemiddeld gaan de meeste mensen elke 6 weken naar de kapper. Dan is het haar ongeveer 1,5 cm aangegroeid. Dit is een goede richtlijn. Zeker als je een model hebt wat wat korter is, of je het model er in wil houden. Wil je je haar laten groeien? Ga dan niet niet meer naar de kapper, je wil wel mooi lang haar. Ga maximaal elke 3 maanden naar de kapper. Zo knip je er niet af wat net is bijgegroeid en is het wel mooi gezond lang. Wil je graag dat je eigenlijk nooit “uit model” bent? Ga dan elke 4 weken naar de kapper. Zo behoud je altijd jou coupe. Sommige kappers hebben ook voor mensen met kort haar een “alleen contouren” optie. Dan halen ze de nekharen weg en maken ze de haren rond de oren kort. Zo behoud je altijd een nette coupe en valt het groeien van bijvoorbeeld 6 weken niet zo op

Gerretsonplein 63
5624 JP Eindhoven

T: 040-2984886
M: 06-13115440
E: info@herhishair.nl
KvK: 51818302