Feiten en fabels bij de kapper

21 mei 2021

Wij krijgen dagelijks allerlei leuke en soms gekke dingen te horen van onze klanten, hier de meest voorkomende feiten en fabels van ons in de salon.

FABEL
Als je het haar van je dochter in het begin eens helemaal alles eraf scheert dan groeit het dikker aan.
Dit is echt niet waar, het ligt niet aan wanneer het korter geknipt is. Elk haar is bij de geboorte/zwangerschap bepaald hoe het eruit gaat zien. Door de stand van de haarwortel in de huid wordt bepaald of je krul, slag of steil haar krijgt. Dik of dun is een kwestie van je genen, dus kijk in je familie.

FEIT
Je haar kan veranderen. Zelfs van steil naar krul of andersom
Dit is een feit. Elke 7 jaar zijn alle haren een keer uitgevallen en terug gegroeid. Dit kan er dus voor zorgen dat het anders terug groeit en je dan steil of juist krullen krijgt, wat je anders nooit hebt gehad. Dit is natuurlijk niet van de een op de andere dag, maar een geleidelijk proces

FABEL
Je moet je haren wassen voor het kleuren, anders pakt de kleur niet goed.
Dit is een fabel. De kleuringen de we gebruiken zijn chemische behandelingen, deze zijn sterk genoeg om door de producten te gaan, het verandert dus ook niks aan de dekkracht van de kleur.

FEIT
Al het haar op je hoofd is dood
Dit is een feit. Als het haar zou leven zou het pijn doen wanneer wij de haren knippen. Eveneens als je nagels knippen. We noemen het in de volksmond maar eigenlijk heet het haar gespleten.

FABEL
Ik wil geen haarmasker want dat verzwaard. Ik doe het thuis al, dus het is niet nodig.
Dit is een fabel. Een haarmasker op zichzelf is niet verzwarend. Wanneer deze wel verzwaard is wanneer het van aanzet tot punten is ingezet, een masker hoeft namelijk alleen in de punten gebruikt te worden. Wij adviseren een masker elke week te gebruiken, En dan wel een op het haartype gericht.
Maar waarom? Zeker bij de dames onder ons die kleuren, of veel föhnen of met warmte apparaten in de weer zijn. Maar zeker ook de vaak jonge dames met lange lokken. De haren groeien gemiddeld 1 cm per maand, dus de haren die rond je schouders hangen gaan al zeker 3 jaar mee. Dit betekent, 3 jaar weer en wind, de föhn, krultang/stijltang, borstelen, wassen en ga zo maar door. Zij hebben echt wel wat liefde nodig. Geef je haar dezelfde liefde als jij zou willen krijgen. Dit om jou haar weer te laten stralen, mooi te laten vallen, evt vocht op balans te brengen, schade te repareren etc. Heb je gekleurd haar, pak dan aub de maskers van Chroma Id*, deze maken wij op kleur zodat de haren ultiem gevoed worden en de kleur ook tegelijkertijd opgefrist word!

FEIT
Je haar groeit sneller in de zomer en licht op door de zon
Dit is een feit. Door de vitamine D in de zon, groeit je haar sneller. Trouwens je nagels ook. Door de sterke UV stralen van de zon, licht het haar op. Gekleurd en ook natuur haar kan hierdoor oplichten. Net zoals je je huid moet beschermen tegen de zon, moet je dit bij je haar ook. Er zijn speciale zomer producten die deze beschermingen bieden voor het haar.

FABEL
Mijn haar hoeft niet geknipt te worden want ik wil het laten groeien. Mijn haar groeit niet.
Dit is een fabel. Elk haar groeit gemiddeld 1cm in de maand. Dit moet je echt bijhouden ook al wil je het laten groeien. Als je het wil laten groeien kom dan eens in de 3 maanden en knip er zo’n 1/1,5 cm af. Dan knip je nooit het “gegroeide” haar eraf en blijft het mooi.

FEIT
Een drogisterij product zijn heel erg verdund.
Dit is een feit. Er zit in drogisterij producten 2/3 deel water en maar 1 deel werkende stof. Bij professionele producten is dit precies andersom. 2/3 deel werkende stof en 1 deel water. Daarom heb je van professionele producten veel minder nodig, zo doe je er dus ook veel langer mee. Als je deze tegelijk zou kopen, zul je zien dat je de drogisterij producten 2x soms zelfs 3x nodig hebt voor de ééne professionele product.

FABEL
Olie maakt mijn haar vet.
Dit is een fabel. Wanneer je de juiste olie en juiste hoeveelheid gebruikt wordt het niet vet. Ook belangrijk, olie is voor in de punten niet voor op de hoofdhuid. Er is een olie voor elk haartype.

Openingstijden:

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
08:00 - 14:00
Zondag
Gesloten
Gerretsonplein 63
5624 JP Eindhoven

T: 040-2984886
M: 06-13115440
E: info@herhishair.nl
KvK: 51818302