Haaruitval, wat doe je er aan? of nog beter, hoe kom je er vanaf

8 oktober 2021

Een veelvoorkomend onderwerp in mijn kapsalon, haaruitval Hoe kom je er aan, en hoe beter gezegd kom je er vanaf? Maar er zijn (helaas) een aantal factoren waar het aan kan liggen en sommige is niks aan te doen.

Leeftijd
Dit is een belangrijk factor voor haaruitval. Ook je haren worden ouder, en de haarfollikel het deel wat je haar vernieuwd, word minder goed, gaat minder goed werken. En het vernieuwen van je haren wordt dan moeilijker, waardoor het haar dunner wordt en/of gaat uitvallen

Hormonen
Je haren zijn heel erg afhankelijk van je hormonen, ├╝berhaupt van binnenuit is je haar super belangrijk. Wanneer je dus een verandering in hormonen hebt, pubertijd, overgang, zwangerschap, menopauze etc kun je dus wat merken aan je haar. Dit is normaal, vervelend maar normaal.

Medicijnen
Zoals ik al zei van binnenuit wordt je haar geregeld, dus als er binnen in jou iets niet lekker zit, dan zul je dit merken aan je haar. Wanneer je dus medicijnen slikt over verandering daarvan dan kan je haar (meer) uitvallen, of veranderen.

Van binnenuit
Wanneer ik het heb over van binnenuit bedoel ik letterlijk alles, dus stress, (over)vermoeid), zwanger, niet goed en gevarieerd genoeg eten, niet genoeg bewegen. Alles dus, heeft invloed op jouw haren. Houdt hier rekening mee, je zou evt aanvullende vitamines kunnen pakken om het wat op te krikken. A tot z is altijd goed, het belangrijkste bestanddeel voor je haren is: biotine. Als die er in zit dan zit je zeker goed. Sommige merken hebben ook een shampoo speciaal tegen haaruitval, waar je daar rekening mee moet houden is, deze stellen het alleen uit. Er bestaat helaas geen middel om dit compleet tegen te gaan of op te lossen.

Openingstijden:

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
08:00 - 14:00
Zondag
Gesloten
Gerretsonplein 63
5624 JP Eindhoven

T: 040-2984886
M: 06-13115440
E: info@herhishair.nl
KvK: 51818302