Maak een afspraak Webshop

Hoe krijg ik volume in mijn haar?

19 maart 2021

Iedereen wil volume in het haar. Onze nummer 1 meest gestelde vraag in de salon is hoe krijg ik volume in mijn haar? En dan het liefst nog met zo min mogelijk werk.

Stap 1 is altijd een goede basis. Dus je shampoo, conditioner. Zorg voor een shampoo die niet verzwaard en liefst ook nog met collageen. Dit helpt om je haar “omhoog te duwen”. Bij een conditioner is het heel belangrijk naast de juiste soort, om deze ook heel goed uit te spoelen. Zodra er ook maar iets van resten blijven zitten, verzwaard dit de haren. Het is helaas niet zo dat alleen de juiste shampoo en conditioner alles alleen kunnen doen, we willen allemaal met prachtig haar opstaan. Maar dat kan niet zonder een beetje hulp.

Stap 2 is stapelen. Dus naast die goede basis goede helpende producten stapelen zodat de houdbaarheid goed is. In nat haar kan dit met een texture spray, mousse, volume mousse etc. Let ook hier op, of er geen silicone oid in zitten. Dit verzwaard je haar alleen maar weer. En teveel gebruiken ook. Ik adviseer altijd een professioneel product, dit heeft geen rommel er in zitten en heeft ook meteen een hitte beschermer in het product zitten. Naast dat het super is dat je hier advies bij kan krijgen van jou kapper.

Stap 3 opbouwen. Je hebt een basis, je gaat stapelen. Nu nog het opbouwen van je volume. Je droogt je haar, als je kan modelföhnen is het helemaal super. Dit zorgt voor houdbaarheid en volume ten top. Je kan ook onderste boven je haar drogen, zo krijg je ook meer volume. Je kan een volume poeder gebruiken, deze maakt de aanzet stugger. Hierdoor kan je het makkelijk “opduwen” waardoor het meer volume heeft. Een droogshampoo, deze heeft naast het uitstellen van je wasbeurt ook het vermogen om het stugger te maken, en dus net als een volume poeder “op kan duwen”. Volume pasta, deze breng je met je vinger toppen aan op de aanzet en de haren. Ook dmv “op duwen” komt er meer in.

Stap 4 fixeren. Je gaat nu de houdbaarheid afwerken. Dus nog beter maken. Je kan het haar touperen, dit is het “tegen kammen” van de haren dus de verkeerde kant op kammen. Stom gezegd, een knoop maken in je haar. Dit aai je zachtjes terug zodat het weer mooi glad zit aan de bovenkant. Je kan met een haarlak, gelspray afwerken. Ook hier, zoals eigenlijk bij alles geldt, pak het juiste product en niet teveel. Onthoud ook altijd dat je genoeg afstand moet houden van het haar, anders krijg je een hele gekke natte plek ipv een mooie afgewerkt kapsel. Wij houden normaal gesproken 30 cm aan. Ongeveer een armlengte.

Openingstijden:

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
08:00 - 14:00
Zondag
Gesloten
Gerretsonplein 63
5624 JP Eindhoven

T: 040-2984886
M: 06-13115440
E: info@herhishair.nl
KvK: 51818302