Hoe vaak zou je je haar moeten knippen?

29 oktober 2021

Dit is natuurlijk bij iedereen anders, maar waar moeten we nou aan denken?

Een veel voorkomende vraag, en het ligt aan een aantal factoren. Evenals het is bij iedereen anders. Ik noem wat voorbeelden.
Haren groeien gemiddeld 1 cm per maand, bij de een groeit dit sneller als bij de ander. Maar gemiddeld genomen dus 1 cm per maand.

Wil je je kapsel/model zo houden als het nu is?
Dan is elke 4-6 weken een goed streven om mee te rekenen. Bij deze weken is het ongeveer 1-1,5 cm gegroeid. Dus wanneer je elke 4-6 weken het haar laat knippen blijft het model er goed in en zit het (met goed product gebruik etc) goed.

Wanneer het haar wat langzamer groeit, en hier niet heel erg is wanneer het model er wat uit gaat;
Dan is elke 8 weken het haar laten knippen een goed streven. Op dit termijn zijn de haren gemiddeld 2 cm gegroeid. Het model is wat moeilijker te vinden, het zal wat zwaarder worden. Maar wanneer de haren niet zo snel groeien is dit een goed termijn.

Wanneer je lang haar hebt, niet echt wat schadelijke dingen met je haar doet. Dus (veel) lichter kleuren, stijlen, krullen etc.
Dan is 12 weken (3maanden) een goed idee. Lang haar lijkt vaak niet hard te groeien, maar toch is het in dit termijn 3cm aangegroeid. Dit zal er ook ongeveer wel af moeten na deze tijd. Dit omdat het haar toch 3 maanden schade heeft ondergaan en om het mooi te laten blijven wel goed is dit er af te laten knippen.

Wil je je haren laten groeien, maar wel gezond laten groeien?
Dan is 12 weken (3 maanden) een goed termijn. Het haar is dan ongeveer 3 cm aangegroeid en er zal (van kort naar lang haar) zo’n 1,5/2cm af geknipt moeten worden. Afhankelijk van de haar kwaliteit, en het thuis product gebruik.

Doe je eigenlijk niks met je haar, geen chemische behandelingen zoals kleuren of warmte, stijl/krul tang en is het haar lang?
Dan zou je, mits goed thuis gebruik van de producten, elke 4 maanden kunnen komen, let wel op. Ik zelf raad echt maximaal 3 maanden aan, zo houd je het haar echt altijd mooi en vol. Zonder onnodige schade.

Gerretsonplein 63
5624 JP Eindhoven

T: 040-2984886
M: 06-13115440
E: info@herhishair.nl
KvK: 51818302