Kinderen knippen

27 augustus 2021

Kinderen knippen is een beetje een geval apart, eigenlijk hebben we meer tijd voor kinderen nodig. Maar vaak word dit in salons juist korter gepland. Plus de prijs is vaak lager. Behalve bij een kinderkapper.

Waarom is dit nou zo anders? Eigenlijk het meest omdat kindjes niet zo goed stil kunnen zitten, het een beetje spannend vinden en bang zijn dat dit hun pijn gaat doen. Ze snappen nog niet helemaal dat ze in de spiegel kunnen kijken, om te praten. Het is ze net aangeleerd dat je iemand aankijkt wanneer je tegen ze praat. Dit is natuurlijk ook gewoon niet makkelijk.

Er gebeurd daarnaast ook nog eens van alles wat allemaal super interessant is voor ze. Ze zijn niet vaak in een kapsalon dus willen het allemaal zien en bijhouden. Terwijl de kapper maar wil dat ze stil zitten, naar beneden kijken, dan weer opzij of recht. En dat stil zitten phoe, dat is toch maar lastig.

Als kapper moet je je in allerlei bochten wringen en mee bewegen met het kind om het haar goed en recht te knippen. Plus het haar van kindjes is vaak nog erg zacht, heel licht van kleur en je ziet er werkelijk alles in. Sommige volwassenen hebben dit nog steeds. En dit is natuurlijk geen probleem, alles bij elkaar maakt het soms een uitdaging om kindjes te knippen en voor de kids om geknipt te worden.

Soms wil het helpen om een boekje mee te nemen, een klein spelletje, voor sommige is de telefoon/tablet een uitkomst. Alles is prima, doe vooral waar je je fijn bij voelt. Geef aandacht aan je kind ook al zit deze in de stoel, dit kan helpen bij de spanning. Help de kapper zowaar het kan, in de verschillende houdingen van het hoofd, al is het maar het helpen met bijvoorbeeld naar de tenen te kijken, tenen tellen, veters strikken laten zien. Noem iets wat helpt. Een beetje voorbereiding kan ook helpen, dus dat je even vooraf uitlegt wat er gaat gebeuren, een paar voorbeelden:

- Je gaat in de kapperstoel zitten, vaak op een kussen zodat je nog groter bent en de kapper er goed bij kan
- Je krijgt een kapmantel om, vaak een speciaal voor kinderen zodat ze wat te kijken hebben. Of als je al heel groot bent een grote mensen kapmantel. Deze valt ook over de handjes, zodat deze niet vies worden.
- Dan maakt de kapper je haren nat met een waterspuitje, lijkt dan wel een beetje regen, maar speciaal voor jou en alleen op jou hoofd.
- Ze gaat je haren dan kammen en na het bespreken met mama of papa gaat ze het knippen
- Soms komt er een tondeuse bij de oren, dit is om je oren mooi vrij te maken. Zo kan je (nog beter) horen 😉. Dit trilt een beetje en maakt een brommend geluid. Er gebeurd niks mee hoor, het maakt alleen een beetje herrie.
- Daarna gaat ze het droog maken met de föhn, ook al zo’n herrie apparaat. Deze blaast heel hard warme lucht, daarmee is je haar lekker snel droog.
- Dan laten ze via de spiegel de achterkant van je haren zien, en kan er als jij dat wil wat gel of wax in je haren worden gedaan. En dan ben je weer helemaal klaar!
Succes bij je volgende bezoek aan de kapper. Hopelijk hebben we het zo iets makkelijker gemaakt voor allemaal.

Openingstijden:

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
08:00 - 14:00
Zondag
Gesloten
Gerretsonplein 63
5624 JP Eindhoven

T: 040-2984886
M: 06-13115440
E: info@herhishair.nl
KvK: 51818302