Waar moet je op letten wanneer je naar de kapsalon gaat om het haar te kleuren?

14 mei 2021

Je wil je haar kleuren, een nieuwe kleur of gaat naar een nieuwe kapsalon. Waar moet je op letten en wat is belangrijk?

Het aller belangrijkste is dat je weet wat je wil met je haar. Dus welke kleur je zou willen. Mocht er veel van de lengte van je haar af moeten, dan is het ook verstandig dit ook vast te zeggen. Vaak kiest de kapper er dan voor dat het haar eerst geknipt word en daarna geknipt. Normaal gesproken word het haar eerst gekleurd en daarna geknipt. Dit is plan technisch makkelijker, het haar moet namelijk voor het wassen geknipt worden. Als het dus eerst gekleurd is, word het sowieso al gewassen dus hoeft dit niet dubbel te gebeuren. Weten wat je wil is dus wel een pre. Wat ook super handig is om foto’s mee te nemen. Van wat je mooi vind maar zeker ook wat je absoluut niet wil. Zo weten we waar we op moeten letten. Denk hierbij wel ook even aan je haarkwaliteit. Heb jij nu donkerbruin geverfd haar en wil je pastelblond haar, hou er rekening mee dat dit in veel gevallen niet in een afspraak kan. Sommige kapsalons kunnen dit wel, maar sommige ook echt niet. Ook dit heeft veel te maken met je haarkwaliteit.

Was het haar niet voor de kleurbehandeling. Je haar mag zelfs vet zijn. Dit beschermd juist de hoofdhuid, dit legt als het ware een beschermlaagje op de hoofdhuid. Waardoor het minder pikt en ook minder “schade” aan de hoofdhuid aanbrengt. Dit zorgt ook dat het minder gaat jeuken etc. De verf is sterk genoeg om door de gebruikte producten en evt vet haar te gaan. Dit heeft op geen enkele manier invloed op de kleuring.

Wees eerlijk tegen de kapper. Dit is een hele belangrijke. Als wij vragen of er iets met het haar vooraf is gebeurt, vragen wij dit niet om je te klieren. Wij willen je beschermen voor evt schade aan je haar of zelfs rampscenario’s. Tijdens het kleuren komen we er toch wel achter, hoe het haar verandert tijdens het kleuren of juist niet verandert kunnen we zien wat er gebeurt is. Bijvoorbeeld met Henna, hier kan je alleen maar donker overheen kleuren en niet lichter kleuren. Het brengt een hoop schade aan je haar en de kleur is niet de wens kleur. Als je met drogisterij kleuren kleurt, ben hier eerlijk over. Deze chemische behandeling is anders dan de professionele kleuring, brengt hierdoor ook meer schade aan het haar.

Het haar doorloopt een bepaald proces tijdens het kleuren, wij hebben hier ten minste 3 jaar voor geleerd, weten hoe het haar van binnen en buiten werkt. Hier calculeren wij de kleur, het waterstof percentage en de evt schade op in. Stel je bent niet eerlijk over je kleurgeschiedenis, verandert deze de gehele calculatie. Het kleurt op een andere manier, brengt meer schade en de wenskleur wordt hierdoor niet bereikt. Dit betekent dus allerlei vervelende dingen. Als wij wel de kleurgeschiedenis weten, berekenen we dit hierop. Kunnen we aanpassen, evt voorzichtiger zijn of juist afraden als het simpel weg niet te doen is voor jouw haar. Ben dankbaar voor de hele vragenlijst die je kapper stelt, geef eerlijk antwoord. Wij (elke kapper) wil dat je mooi en gezond haar hebt! Dat is juist onze passie.

Kleuren van je haar is vaak niet iets eenmaligs, dit is een investering. Let hier op bij het bepalen van je kleur, houd er rekening mee dat je zeker bij sommige kleuren regelmatig naar de kapper terug moet komen ivm bijhouden van de kleur, goede producten moet gebruiken om de kleur mooi te houden, en sommige kleuren duur zijn en blijven. Sommige kleuren moeten stapelen voordat deze goed houdbaar worden, denk hierbij aan rode kleuren, of van blond naar bruin kleuren. Stapelen betekend meerdere keren kleuren, de lagen stapelen zich dan en dit zorgt voor houdbaarheid. Soms moet er eerst een kleur onder de wens kleur, voorpigmenteren noemen we dit. Dit zorgt ervoor dat de basis goed is, het beter houdbaar is en de kleur de juiste kleur wordt. Dit hoeft niet bij elke kleur en niet altijd. Vertrouw hier op de kennis van je kapsalon, zij hebben hier ten minste 3 jaar voor geleerd en weten waar ze het overhebben. Vertrouw ook op je kapper als deze zegt die bepaalde kleur niet te willen doen. Het zal betekenen dat dit niet goed is voor je haar of deze kapper daar niet de juiste producten voor heeft. Vraag de reden aan de kapper, bedank deze en vraag om een evt aanbeveling. Of dit nou een ander product of een andere kapper is, zij zeggen het niet voor niks. De prijzen van het kleuren zijn bij elke kapsalon anders, dit hangt van heel veel factoren af. Een aantal van de belangrijkste punten zijn; de tijd dat je in de kapsalon zit, het hoeveelheid product wat nodig was voor jou haar en de eventuele nabehandeling. (dit zijn slechts 3 punten, van de vele). Ik herhaal nog eens de goede producten, veel drogisterij producten trekken je kleur eruit, leggen een laagje silicone over het haar dat de kleur niet kan hechten.

Openingstijden:

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
08:00 - 14:00
Zondag
Gesloten
Gerretsonplein 63
5624 JP Eindhoven

T: 040-2984886
M: 06-13115440
E: info@herhishair.nl
KvK: 51818302