Waarom word je haar statisch?

19 februari 2021

Je haar word zeker in de winter ineens super statisch, je hebt dan ook wel wat andere kleren aan, zoals een heerlijke wolle trui bijvoorbeeld. Maar komt dit wel door de wolle trui?

De verwarmingen stonden afgelopen week te loeien! Het was zo koud buiten, en dit merk je direct aan je haar. De verwarmingen zorgen voor een drogere lucht. Dit kan je evt proberen te verminderen door de leuke waterbakjes aan je verwarming te hangen, zo verdampt dit water en verhoogt de luchtvochtigheid. Of van die mooie dampers in de kamer te zetten. Een gezonde luchtvochtigheid is tussen de 40 en 60 procent. Dit is ook de reden dat de griepgolf in de winter is, deze voelt zich er dan goed thuis.

Leuke bijkomstigheid van die dampers is, dat je er etherische olien in kan doen. Deze ruiken niet alleen lekker maar hebben ook elk een eigen speciale werking. Om even in te spelen op deze tijd, zijn deze oliën wel slim om te gebruiken: Tea tree olie, deze halen de virussen uit de lucht, Tijm olie, deze olie desinfecteert de lucht en bestrijd infecties vooral van de luchtwegen, zo lost deze je slijm op. Je zou ook citroen olie kunnen gebruiken, de reinigt ook de lucht maar werkt vooral op je gemoedsrust, hier word je dus weer wat vrolijker van.

In de winter heeft alles dus wat meer vocht nodig, dit merk je vaak ook aan je huid. Je haar kan je dus minder statisch maken door een goed hydraterende shampoo, conditioner te gebruiken en het eens een extra boost te geven met een goed masker. Je huid even lekker in te smeren met een goed hydraterende olie of bodylotion.

Ook door onze kleding kan er statische elektriciteit op komen, door te bewegen maak je deze een soort van wakker, zo krijg je schokjes van elkaar of dus statisch haar wat omhoog gaat staan. Mensen zijn nogal bewegelijk dus die statische elektriciteit gaat goed. Je hebt het vast wel eens getest met 2 ballonnen of een ballon op je haar. Deze blijven dan soms zelfs “plakken”.

Wat minder bewegen zou dus ook kunnen helpen, hihi😉
In de zomer hebben we er vrijwel geen last van.

Openingstijden:

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
08:00 - 14:00
Zondag
Gesloten
Gerretsonplein 63
5624 JP Eindhoven

T: 040-2984886
M: 06-13115440
E: info@herhishair.nl
KvK: 51818302