Waarom wordt mijn haar zo snel vet?

26 maart 2021

Ongeveer de nummer 2 van de veel gestelde vragen. Iedereen heeft er wel eens last van, en in een bepaalde leeftijd meer dan de ander. Maar waarom dan?

Bepaalde leeftijden/periodes van je leven
Dit is een minder fijne, want hier kan je minder tot niks aan doen.

Rond de pubertijd bijvoorbeeld, hier gebeurt zoveel in een korte tijd. Zo ook voor je haren, je hormonen liggen overhoop en je hoofdhuid maakt overuren aan het aanmaken van talg op je gezicht maar ook op je hoofdhuid. Vandaar dat je haar zo snel vet wordt, ondanks dat je hier weinig aan kan doen. Was het zo min mogelijk, zit zo min mogelijk aan je haar. De overgang kan hier ook een rol in spelen, ook dan slaan de hormonen vaak weer op hol. Dus kan die talg productie ook weer overproductie worden. Hetzelfde als hierboven bij de pubertijd uitgelegd, was het zo min mogelijk, zit er zo min mogelijk aan.

Ook een verkeerde shampoo kan hier een rol in spelen. Bijvoorbeeld een shampoo voor beschadigd haar, als jij deze gebruikt en je haar is eigenlijk niet beschadigd dan word je haar over-verzorgd, te verzadigd. En wordt het dus vet. Vraag altijd jou kapper om advies. Vaak is je haar niet beschadigd, maar droog (vocht arm) dus heeft het een vochtinbrengende shampoo nodig. Dit zijn hele andere bestanddelen in de shampoo waardoor er dus de verkeerde reactie komt en dus vet haar.

Veel met je handen in je haar. Als je veel aan je haar zit met je handen, dan komen de bacteriën van je handen in je haar. En door het constant bewegen en friemelen word het alleen maar vetter en vetter.

Elke dag wassen, hiermee creëer je een vicieuze cirkel. dan je stimuleer je de talgklieren juist. En blijft dit zich eindeloos herhalen. Als je je haar laat wennen aan steeds een dag langer niet wassen, dan kan het steeds langer zonder een wasbeurt. Als je het vervelend vind om met een beetje vet haar te krijgen, gebruik dan een droogshampoo om het wassen een dag uit te stellen. Dit haalt het vette uit het haar, zo ziet het er niet meer vet uit. En kan je gemakkelijk een dagje langer zonder wassen.

Niet goed uitspoelen shampoo en conditioner/masker. Als je het haar niet goed uitspoelt na het wassen en het gebruik van een conditioner dan is het al eigenlijk direct vet voordat er iets mee gedaan is. Zorg dus dat je echt goed je haar uitspoelt na het wassen en gebruik van conditioner/masker. Gebruik sowieso geen conditioner en masker op de hoofdhuid. Hierdoor gaat het snel vet worden en wil je het dus wederom gaan wassen en zo blijf je natuurlijk aan de gang.

Gebruik altijd een goede shampoo, conditioner en/of masker. Laat je goed adviseren dat je altijd de goede hebt! Vraag hulp aan je kapper

Openingstijden:

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
08:00 - 14:00
Zondag
Gesloten
Gerretsonplein 63
5624 JP Eindhoven

T: 040-2984886
M: 06-13115440
E: info@herhishair.nl
KvK: 51818302