Wat is een toner? Hoe vaak moet je kleuren om je kleur mooi te houden?

30 april 2021

We praten wel vaak over een toner maar wat is het eigenlijk? Hoe vaak moet je nou kleuren om je kleur goed bij te houden?

Toner
Een toner is een (tijdelijke) kleuring die de toon van je kleur verandert. Dus of de kleur warm, geel, goud, rood, of juist koud, assig, beige, blauw moet zijn. Deze maakt het dus niet donkerder of lichter, het verandert alleen de toon. Deze gebruiken we vaak naar highlights of balayage of een totale blondeerbehandeling. Omdat zij dan vaak nog dat puntje op de i nodig hebben. Je zou deze ook tussen de behandelingen kunnen doen als opfrisser. Bijvoorbeeld als de uitgroei nog niet nodig is om overnieuw te kleuren maar wel even een mooie glans en de toon weer mag hebben. Kelly doet haar toner meestal elke 4 maximaal 5 weken. Zo blijft de kleur het mooiste naar haar zin. Mits ze niet weer iets anders wil….
Vraag aan je kapper of een toner goed voor jou haar is en wat een goede toner zou zijn.

Shine behandeling
Dit is een extra glans behandeling, de naam verraad het al een beetje.
Het kan op elk haar, gekleurd, ongekleurd, wit , bruin en alles er tussen in. Het enige wat het doet, is het haar laten glanzen, maakt het niet donkerder of lichter. Het geeft glans, wel een glans waar je u tegen zegt! Wij zijn echt dol op deze behandeling omdat het zo simpel is maar zon goede resultaten geeft, echt top!
Vraag jou kapper om advies

Hoe vaak moet je eigenlijk kleuren om je kleur goed te houden?

Wij adviseren tussen de 4 en 6 weken je uitgroei te kleuren. Ongeveer om de keer kleuren van de uitgroei adviseren wij om een spoeling of toner over de punten te zetten. Zodat deze kleur weer even opgefrist is. Je zou ook de uitgroei na het inwerken nog een minuut of 2 door de punten kunnen masseren, zo fris je de kleur altijd al een beetje op. Let wel op, zet nooit de kleur elke keer helemaal in, zo maak je de punten steeds donkerder. Je gaat de kleur stapelen, weet je wel vroeger met alle kleuren verf door elkaar mixen uiteindelijk word het alleen maar donkerder en mooier werd het er niet van. De shine behandeling adviseer ik persoonlijk bij elke keer kleuren, dit zorgt dat er altijd een mooie glans op je haar zit. Sommige salons hebben ook een touch up, een 3 weken kleuring om bijvoorbeeld alleen de zichtbare delen te kleuren (je scheiding en de rand van je gezicht plus het kruin), zo heb je nooit een uitgroei!

Natuurlijk is gebruik van een professioneel product net zo belangrijk. Als je namelijk een mooie kleur hebt wil je dit ook behouden toch? Als je een drogisterij product pakt is het vaak zo dat deze de kleur er vliegensvlug uit trekt en je eigenlijk weer overnieuw kan beginnen. Plus je haar word er zo droog van! Check eens mijn andere blog: wat is nou het verschil tussen een professioneel product en die van de drogist.

Gerretsonplein 63
5624 JP Eindhoven

T: 040-2984886
M: 06-13115440
E: info@herhishair.nl
KvK: 51818302