Wat gebeurt er met een niet-professioneel kleurmasker?

16 april 2021

Zoals veel van jullie al achter zijn gekomen, is er een kleurmasker in de omloop waar nogal veel gekke kleuren uitkomen, groen worden, kleuren niet meer goed komen en ga zo maar door. Maar wat gebeurt er nou eigenlijk precies met dit kleurmasker?

Er zit zoveel pigment in, pigment zijn de deeltjes die de kleur maken, of laten zien. Hier zit zoveel van in, dat het “over” stroomt. Hierdoor is het voor ons moeilijk om dit te verwijderen of een kleur overheen te zetten. Omdat het ook een niet-professioneel merk is, geeft dit een vreemde chemische reactie. Onthoud trouwens dat veel met kleur erin, of het nou blondspray of dus kleurmasker is, een chemische reactie geeft. Ook bij ons in de kapsalons, maar wij hebben hier jaren voor geleerd en ervaring in opgedaan om hier goed mee om te gaan.

Normaal gesproken, als je een kleur lichter wil kleuren, doe je dit met een blondering. Deze zorgt ervoor dat de pigment deeltjes als het ware uit het haar worden geduwd. Het haar bestaat uit allerlei haarschubben, deze liggen als dakpannetjes op elkaar, in deze dakpannetjes komen de pigmenten van de kleuren. Als wij dus het haar lichter willen maken, komen die pigmenten uit de dakpannetjes. Daarmee word het langzaam lichter. Wat doet nou dit kleurmasker? Deze duwt ze juist dieper in de dakpannetjes. Dus word het niet lichter, of gaat het een andere kleur vormen. Of te wel alles wat wij hebben geleerd werkt anders, we moeten andere meng verhoudingen gebruiken. Eerst kleur tegenkleuren. Dus een kleur verminderen of aanpassen of door een andere kleur eroverheen te zetten. En daarna kunnen we pas weer aan de wens kleur gaan werken. Wat ook erg leuk is, niet dus. Dat soms het kleurmasker onder onze herstelde kleur uitkomt. Dit betekend dat er soms 2 of zelfs 3 keer gekleurd moet worden voordat het echt blijft hangen. Wij noemen dit stapelen, dus meerdere kleuren over elkaar heen zetten, elke keer blijft dit langer “hangen” en bij iedereen is dit helaas anders.

Lang verhaal kort, wij adviseren altijd om naar je kapper te gaan, advies te vragen en het het liefst daar te laten kleuren. Mocht je nou toch dit masker gebruikt hebben, en een andere kleur willen of het verkeerd uitgepakt heeft. Ben eerlijk! Zoals ik net uitlegde, wij komen er tijdens het kleurproces dus toch achter, maar dan is het kwaad misschien al geschied. In het aller ergste geval gaat dan het haar afbreken. En dat willen we niet hebben natuurlijk! Zeg het meteen bij het maken van de afspraak, of ga langs om advies te vragen. Niet alle kapsalons willen of kunnen zoiets herstellen. Dus ook dan zoals ik je vertelde, het is echt compleet anders dan wij geleerd hebben op school. Vertrouw je kapper, zegt zij het niet te kunnen of willen doen. Bedank deze vriendelijk en vraag een optie of zoek een optie, maar altijd een professional, omdat je niet nog erger thuis wil komen!

Wil je wel een goed kleurmasker? Er zijn professionele merken die hele goede kleurmaskers hebben, wij hebben deze bijvoorbeeld van ChromaID. Deze zijn helemaal op maat te maken en bij te vullen. Kom even langs voor advies.

Openingstijden:

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
08:00 - 14:00
Zondag
Gesloten
Gerretsonplein 63
5624 JP Eindhoven

T: 040-2984886
M: 06-13115440
E: info@herhishair.nl
KvK: 51818302