Wat is het verschil tussen highlights en balayage?

26 februari 2021

balayage we hebben er allemaal wel eens van gehoort, maar wat is het nou eigenlijk?

Balayage

Balayage is natuurlijk nu helemaal hip, maar wat is het nou eigenlijk?
Hoe spreek je het uit: ba-la-ja-zju (heeft mij ook even gekost om dit goed uit te spreken, hihi)
Wat betekend het?: Letterlijke vertaling is “het opleggen van kleur”

Ik voel me als ik deze kleur techniek gebruik ook een heuse picasso (als je mij kent of mijn klant bent hoor je me dit dan ook vaak zeggen..)
Een balayage, is dus het opleggen van kleur. Hiermee word bedoelt, dat in de meeste gevallen een blondering op het haar word gelegd. Met een speciale techniek die ervoor zorgt dat de kleur op een zachte en zeer natuurlijke manier licht word. Dus je gaat van donkerder haar, langzaam en smooth naar steeds lichter in de punten. Hier word vaak nog een toner overheen gedaan om de uiteindelijke kleur net dat special effect te geven. Er zijn veel verschillende vormen van balayage’s, heel hoog tegen de hoofdhuid of best laag of precies er tussen in. Ook verschil in hoogte is mogelijk. Het belangrijkste is vooral de techniek, het opleggen van kleur. Vandaar dat ik mezelf dan even picasso vind. Het lijkt een kloddertje hier en een kloddertje daar (hè dat is iemand anders), maar er zit echt een goede techniek achter. Probeer dit ook niet zelf, dan krijg je vaak harde lijnen of heel veel vlekken.

Highlights

Highlights kennen we bijna allemaal wel denk ik, de lichte plukjes in folie gevouwen. Hiermee word het haar vanuit de hoofdhuid tot de punten een kleur licht. Ook dit kan op verschillende manieren worden ingezet, manier van folies plaatsen kan verschillen. Of de hoeveelheid folies. Dus hoe licht je je haar wil of hoeveel haar je hebt. Als het woord Low- erbij komt, betekent dit donkere plukjes. De techniek is hetzelfde alleen gebruik je een kleur die je haar donkerder maakt.

Heel leuk is dat je deze 2 ook nog eens kan mixen, de balayage en de highlights. Dan noemen ze dit vaak folie-alage. (of heel veel andere benamingen). Hiermee mixen ze de 2 technieken. Hierdoor krijg je heel veel kleur schakeringen en donker en licht effecten.

Over elke techniek kan een toner nodig zijn, uitleg over een toner staat in een van mijn andere blogs. Ook kan het zijn dat je wens kleur niet in een keer te behalen is. Overleg altijd met je kapper, neem plaatjes mee van wat je mooi vind en absoluut niet mooi vind. Dan weten we al zoveel meer en kunne we je het beste advies geven

Openingstijden:

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
08:00 - 14:00
Zondag
Gesloten
Gerretsonplein 63
5624 JP Eindhoven

T: 040-2984886
M: 06-13115440
E: info@herhishair.nl
KvK: 51818302