Wat is het verschil tussen wax en gel, hot towel shave, wat is dat?

5 maart 2021

We vragen altijd vanalles na het knippen, en wat is nou eigenlijk het verschil tussen wax en gel. Wat is een hot towel have?

Wat is het verschil tussen wax en gel?

Ja, wij hebben altijd zoveel vragen als we de haren gaan afwerken. Wax of gel en dan ook nog glanzend of matte wax. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? Beide heb je in verschillende sterktes.
Wax heb je in bijna alle soorten en maten;
Van mat naar glanzend naar klei naar opgeklopte slagroom en weer alles daar tussen in. Dit is vaak een lichtere substantie, deze verzwaard het haar dus niet.
- De matte wax zorgt voor een heel natuurlijke look waarin je nagenoeg geen product ziet zitten. Deze adviseren we ook voor wat dunner wordend haar, omdat hierbij de haren niet aan elkaar plakken en het dus wat voller lijkt.
- Glanzende wax is iets of wat zwaarder, heeft een glans en adviseren we vaak bij wat ruigere coupes die net even wat meer nodig hebben. Dit zie je wel lichtelijk zitten.
- Opgeklopte slagroom is een heel lichte wax, wat we vooral adviseren bij haar wat alleen even dat puntje op de i nodig heeft en een mooie glans. Dit verzwaard niet en zie je nagenoeg niet in het haar zitten.
- De klei variant is vrij zwaar en hard, moet je warm wrijven in je handen om een beetje beweegbaar te maken. Deze adviseren we meestal bij wat dikker en zwaarder haar, die wat glans en een extra stoer kapsel.

Gel is vaak een natte substantie, deze is heel glanzend en zie je goed zitten in het haar. Deze is sterker, veelal niet meer te bewegen. Er is verschil in sterktes maar verder doen ze allemaal hetzelfde. Nadeel van gel is dat het de haren aan elkaar laat plakken, zodat het vaak lijkt dat er minder haar is en je ziet dat er product in het haar zit. Voordeel het is sterk en blijft in deze vorm zitten.
Welke moet je nou pakken? Dit is wat jij fijn vind, ik persoonlijk kies zelden voor gel, maar ik houd van beweegbaar haar, en een product die je nagenoeg niet ziet zitten.

Hot towel shave
We hebben ook een hot towel shave, dit is een aanvulling en een echte verwennerij voor de heren! We hebben een prachtige barberstoel, mooie stoere heerlijk geurende producten en verzorging.
Wat is onze hot towel shave?
Je krijgt een heerlijke warme handdoek op het gezicht, dit omdat de poriën open staan en makkelijker scheren en natuurlijk voelt het heerlijk. Dan word er shaving foam aangebracht dmv een kwast, nu gaan we scheren! Het model word naar wens gemaakt, of alles word verwijdert, evt langere haren worden met de tondeuse korter gemaakt en in model gebracht. Hierna worden de losse haren verwijdert en een after shave balm aangebracht en de baard verzorgt met een heerlijk geurende baardolie.

Waar gebruik je baard olie voor?
Baard haren zijn veelal harder van struktuur en niet helemaal recht. Bij sommige mannen voelt dit groeien en het hebben van een baard ook prikkend en geïrriteerd aan. De baardolie zorgt ervoor dat de baardharen zachter worden, mooier glanzen en er verzorgt uit zien. Voor de geïrriteerde en prikkende huid heeft het ook een verzachtende werking. Zo is het hebben of laten groeien van een baard fijner. Een baard ziet er snel onverzorgd of niet fris uit. Door de juiste producten en regelmatig bij (laten) scheren zorgt voor een mooi verzorgde goede baard. Of deze nou lang is of een zogenoemde “3 dagen baardje”

Openingstijden:

Maandag
Gesloten
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
08:00 - 14:00
Zondag
Gesloten
Gerretsonplein 63
5624 JP Eindhoven

T: 040-2984886
M: 06-13115440
E: info@herhishair.nl
KvK: 51818302